≫ 

Mali "baja": Hyndai "tizuje" svoj novi najmanji krosover

Nakon sportskog krosovera Kona N, Hyundai je upravo najavio još jedan, potpuno novi model po imenu Bayon

  • 0
Hyundai Bayon Foto: Hyundai

Dok tržište limuzina lagano nestaje, dotle su krosoveri u fazi "eksplozije", tako da gotovo da više i nema proizvođača automobila koji u svojoj ponudi nema barem jedan, a često i nekoliko krosover, odnosno SUV modela.

Hyundai je dobar primer prilično popunjene game SUV/krosover modela, te se ispod velikog Vera Cruz nalazi popularni Santa Fe, ispod njega Tucson, pa zatim Kona, a uskoro stiže još kompaktniji model po imenu Bayon.

Reč je o automobilu baziranom na platformi koju koristi model i20, što će reći subkompaktnom krosoveru, koji bi trebao da bude konkurent nedavno predstavljenoj Toyoti Yaris Cross, Nissan Juke, Ford Pumi, Opel Mokki, itd.

Hyundai je prikazao i par "tizer" fotografija koje nagoveštavaju prilično atraktivan i radikalan dizajn, barem kada su svetlosne grupe u pitanju.

Što se tiče pogona, pretpostavlja se da će deliti motore sa i20, tako da očekujemo 1,2-litarski atmosferski benzinac od 85KS, kao i 1,0-litarski mild-hybrid turbo od 100 i 120 "konja".

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA