≫ 

Pala rampa za "polovnjake" iz uvoza: Velika vest za kupce automobila

Novim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka konačno je dozvoljeno ukucavanje brojeva motora za polovne automobile uvezene iz inostranstva

  • 25
Auto, Motor Foto: Unsplash

Rešenje problema koji već više od godinu dana muči uvoznike, prodavce i vlasnike polovnih automobila uvezenih iz inostranstva je, izgleda, stiglo.

Najnovojim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, objavljenim u Službenom glasniku od 22. januara, konačno će biti omogućena registracija hiljadama polovnih automobila iz uvoza.

Primena novih propisa, koji počinju da važe od 30. januara, omogućiće registrovanje velikog broja vozila koja zbog izbledelih i zarđalih, odnosno nečitljivih, brojeva motora nisu mogla da budu registrovana, i koja zbog toga više od godinu stoje na parkinzima i placevima, iako su potpuno ispravna.

Poslednjim izmenama propisa, predviđena je nova jednostavnija procedura naknadnog utiskivanja identifikacionih oznaka motora (tzv. PUS-ovanje) za vozila koja se u Srbiju uvoze, ili su već uvezena, kao korišćena, čime bi ovaj problem konačno trebalo da bude trajno rešen.

Video: Batine zagarantovane: U pojedinim delovima Balkana Golf dvojka i majka se ne vređaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    27. januar 2021 | 10:38

    Jedina smo država u Evropi koja ima broj motora upisan u saobracajnoj dozvoli. Kod svih normalnih je motor potrošni materijal, a kod nas ako si promenio motor možeš da čuvaš kokoške u taj auto. Treba neko da postavi to pitanje u skupštini

  • Lellek

    27. januar 2021 | 10:59

    Broj motora se mora izbaciti iz upotrebe jer novi motori uglavnom više nemaju blok koji se može popravljati, već je konstruisan od tankog aluminijuma i menja se kompletno sa klipnim mehanizmom. Automobilski stručnjaci bi morali sa upozore nadelžne na to jer ozbiljno zaostajemo u nekim stvarima.

  • Miks

    27. januar 2021 | 10:36

    Samo u Srbiji je još uvek bitan broj motora dok u ostatku sveta se motor vodi kao potrošni materijal i njegov broj je nebitan prilikom registracije, bitan je samo broj šasije ili karoserije. Ovo je još jedan način da se narodu izmuze novac iz novčanika plaćajući još jednu glupost u nizu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA