≫ 

Osvajač Indije: Novi zanimljivi mali SUV je nova velika nada francuskog proizvođača

"Jedan broj manji" Captur, ocenjen kao idealna kombinacija Renaulta i Dacije, ima rekordnu zapremina prtljažnika u ovom segmentu

  • 1
Renault Kiger, SUV Foto: Renault

Evropski proizvođači automobila kao jedan od važnih poslovnih fokusa za ovu godinu imaju indijsko tržište, naročito kada su SUV modeli u pitanju. Tako je prvo Škoda najavila svog "Indijca", model Kushaq, a sad to čini i Renault sa modelom Kiger.

Stručnjaci novi mali SUV ocenjuju kao idealnu kombinaciju Renaulta i Dacije, posebno kada je unutrašnost u pitanju.

Automobil je dugačak nešto manje od 4 metra, pa deluje kao "jedan broj manji" Captur. Dizajn prednje konzole i unutrašnjosti Kigera deluje savremno, sa elementima prepoznatljivim iz drugih Renault i Dacia modela.

Automobil će pokretati atmosferski motor od jednog litra sa 72 konjske snage i obrtnim momentom od 96 Nm, koji će dolaziti u kombinaciji sa petostepenim manuelnim ili automatskim menjačem.

U ponudi će se naći i turbobenzinac iste zapremine samo sa 100KS i 160 Nm, koji će nešto kasnije kao opciju imati i CVT prenos.

Prema podacima francuskog proizvođača, zapremina prtljažnika Kigera iznosi 405 litara što je definitivni najbolji rezultat u ovom segmentu.

Pretpostavlja se da bi, nakon svog indijskog debija, koji će se desiti verovatno već na proleće, Kiger sledeće godine mogao da se nađe i u evropskim salonima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA