≫ 

Zamena vozačke dozvole "iz fotelje": Nova usluga MUP-a na portalu eUprave

Građani koji preko portala eUprave podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, na siti način mogu da obave elektronsko plaćanje, a dozvola će im poštom stići na kućnu adresu

  • 6
Vozačka dozvola, Gužva u saobraćaju, Brankov most, vozači

Foto: Telegraf

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave - "Zamena vozačke dozvole".

Nova usluga će građanima omogućiti da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole, putem sajta MUP-a. Zahtev je dostupan na OVOJ STRANICI ili direktno na portalu eUprave.

Na prezentaciji nove usluge, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je MUP servis građana koji ide u korak sa vremenom i da će se sve ono što nudi savremena tehnologija, a što olakšava život naših građana, primeniti i učiniti dostupnim, prenosi Tanjug.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije  Mihailo Jovanović je objasnio da usluga omogućava građanima da više ne moraju da idu ni na jedan šalter, kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole, već da preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da obave elektronsko plaćanje, kao i da imaju mogućnost da im vozačka dozvola, preko Pošte Srbije, stigne na kućnu adresu.

Jovanović je istakao da je bezbednost podataka građana u celom procesu podignuta na najviši nivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA