≫ 

Ovaj Passat iz 2003. je prevalio milion kilometara, a izgleda bolje nego 10 godina mlađi automobili

Kako kilometar sat nema sedmu cifru, vlasnik Branko je posle 999.999 pređenih kilometara morao "ručno" da računa dalju kilometražu...

  • 11
Volkswagen Passat B5.5 Printscreen: YouTube/Auto Analiza

Ljubav Balkanaca prema automobilima za znakom Volkswagena traje više decenija. Na eks-ju prostorima ona je počela 1969. godine, kada su prve "bube" izašle iz pogona fabrike TAS u Vogošći, da bi se potom nastavila sa prvom generacijom Golfa prve generacije.

Definitivno ju je "zacementirala" legendarna "dvojka", koja ni tri decenije od prestanka proizvodnje nije retkost na putevima nekadašnjih jugoslovenskih republika. Vremenom su dolazili u drugi modeli, pa je svoje mesto tu zauzeo i Passat.

Današnja priča i jednom izuzetnom Passatu iz Bijeljine, koju su nedavno ispričali autori YouTube kanala Auto Analiza, počinje podatkom da je taj automobil prevalio neverovatnih - 1.030.000 kilometara!

Reč je o restilizovanom modelu četvrte generacije Volkswagenove limuzine, sa fabričkom oznakom B5.5. Automobil koga pokreće dobro poznati 1.9 TDI motor sa 100 konjskih snaga (74kW) proizveden je 2003. godine.

Automobil je garažiran i redovno i predantno održavan, pa je za prethodnih 17 godina na motoru rađena samo bregasta osovina i hidropodizači (hidraulični podizači ventila). Vlasnik automobila Branko objašnjava da je redovno podrazumevalo veliki servis na oko 60.000, a mali na svakih 10.000 pređenih kilometara.

Sa turbinom nikada nije imao problema, plivajući zamajac je kompletno zamenjen novim, kada je Passat prevalio 517.000 kilometara, a u menjaču se i dalje nalazi fabričko ulje.

Koliko je automobil dobro održavan, svedoči i podatak da je na merenju izduvnih gasova pokazao rezultat 1,7 od 2,5 koliko je granična vrednost za dizelaše.

Na opasku da je njegov Passat u toliko dobrom stanju da bi bez ikakve sumnje mogao da mu vrati kilometražu za 100 - 200 hiljada kilometara, a da to uopšte ne bude primećeno, Branko kaže:

- Ne bih to nikada radio, jer ja iza onoga što kažem - 100 posto stojim. Garanutjem da je auto 100 posto u ispravnom stanju!

Njegov Passat, pred svoj ulazak u "punoletstvo", pali "na pola ključa", motor lepo radi, a u kabini je sve ispravno. Radi i klima, i podizači stakala, i bord kompjuter, sedišta su prilično očuvana, a "nebo" i dalje stoji na svom mestu.

Za svoj trud oko automobila, Branko je dobio i prigodan poklon od Volkswagena, koji mu je nedavno stigao iz Nemačke.

Video: Batine zagarantovane: U pojedinim delovima Balkana Golf dvojka i majka se ne vređaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. februar 2021 | 01:10

    Klasika kod nas 20 god star auto 120 000 na satu... Ali u prvoj godini.

  • Bg

    10. februar 2021 | 01:09

    Pa nije to nista ovde svaki treci opeglao milku...

  • MmilanT

    11. februar 2021 | 06:29

    Ja znam da ljudi vracaju kilometrazu ali da dodaju km to nisam znao 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA