≫ 

Šta Fiat sprema za 2021: Koji novi model bi mogao da se proizvodi u Kragujevcu?

Još ranije su kružile glasine o mogućoj zameni modela 500L modelom 500 Giardiniera, ali to izgleda nije sve...

  • 7
Fiat 500 Giardiniera 2021 Fiat 500 Giardiniera / Foto: Fiat / Twitter/@motorionline

Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV model bi, u narednih nekoliko godina, mogli da se proizvode u Kragujevcu.

Taj italijanski sajt navodi da Stellantis (nastao nedavnim spajanjem grupacija Fiat Chrysler i PSA) ima važnu fabriku u Srbiji, koja se nalazi u Kragujevcu, i koja je poslednjih godina proizvodila poznati model Fiat 500L, piše ClubAlfa.

- Kao što znamo, pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru, pa se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može proizvoditi u toj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju - piše ClubAlfa.

Još ranije su kružile glasine o mogućoj zameni modela 500L sa varijantom Fiata 500, nazvanom 500 Giardiniera. Ne može se isključiti mogućnost da se Stellantis u Srbiji odluči za proizvodnju ovog modela, koji može da dobije i drugo ime kada konačno bude lansiran na tržište, prenosi Autoblog.

S druge strane, navodi se i mogućnost da u kragujevačkoj fabrici Fiat u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeep-a B-SUV.

Stellantis bi u narednim mesecima trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu, pa ćemo konačno znati koji model će u budućnosti biti pravljen u toj fabrici.

Video: Argentici električnim pogonom povampirili legendarnog fiću: Ide 80 na sat i prelazi 50 kilometara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zastava Yugo Koral IN

    22. februar 2021 | 10:16

    Sramota je to sta su nasi na vlasti dopustili. Da se ukine brend Zastava i pocne sve kao Fiat. Pogledajte sta je Skoda i Dacia uradile, sacuvale brend, postali ozbiljan proizvodjac auta, po nizim cenama od vlasnika. A nasi sve prodaju za saku dolara. A i ovi iz Fiata sunogo pametni kad nisu uradili isto kao VW ili Reno, da proizvodi modele pod imenom Zastava po manjoj ceni i da dobro zaradjuju ( kao sto je dacia izvukla Reno)

  • Sale71

    22. februar 2021 | 10:46

    Hoćemo Stojadin restajling!

  • baba smilja iz darosave

    22. februar 2021 | 16:07

    bastovan = giardiniera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA