≫ 

Da nije bio u njemu, verovatno ne bi preživeo: Ovo je auto koji je Tajgeru Vudsu spasao život

Golfer se u trenutku nesreće nalazio u velikom i čvrstom automobilu, opremljenom brojnim bezbednosnim sistema...

  • 3
Genesis GV80 Foto: Genesis

Južnokorejski proizvođač automobila Genesis, luksuzni brend kompanije Hyundai, oglasio se povodom saobraćajne nesreće koju je u utorak doživeo legendarni američki golfer Tajger Vuds. Genesis je potvrdio da je Vuds vozio njihov SUV model GV80, kada je u okolini Los Anđelesa doživeo saobraćanu nesreću, od koje se u bolnici oporavlja nakon operacije.

U trenutku nesreće, Vuds je bio sam u automobilu koji je teško oštećen u nesreći. Policija je saopštila da je Vuds bio vezan sigurnosnim pojasom, kao i da su se vazdušni jastuci otvorili kako je to i predviđeno.

Pojednini američki mediji konstatuju da golfer verovanto ne bi preživeo tešku nesreću da se nije nalazio u velikom i čvrstom automobilu, opremljenom brojnim bezbednosnim sistema i dodacima.

Genesis GV80 je novi veliki krosover SUV, predstavljen 2020. godine, koji se na tržištu SAD prodaje od prošlog novembra. Opremljen je brojnim sistemima bezbedne vožnje, sistemom ranog upozoravanja na čeoni sudar, kao i sa čak 10 vazdušnih jastuka za vozača i putnike.

Luksuzni terenac pripada klasi kojom poslednjih godina dominiraju modeli "velike nemačke trojke", BMW X5, Mercedes-Benz GLE i Audi Q7. Njegovo izlazak na tržište upravo je najavljivan kao dolazak "novog igrača" koje bi pomenutima mogao da "pomrsi konce".

Kompnija Genesis je izrazila žaljenje što je došlo do teške saobraćajne nesreće i Tajgeru Vudsu poželela brz oporoavak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA