≫ 

Tesla Model 3 dobija ozbiljnu konkurenciju: "Trojka na struju" ima 530 "konja" i autonomiju od 600km

Ponuda električnih vozila čuvenog bavarskog proizvođača upravo je postala je bogatija za limuzinu i4

  • 1
BMW i4, električni automobil Foto: BMW

Već neko vreme najavljivana, a zatim i prikazana u formi "maskiranog" prototipa, električna limuzina BMW i4, "blizak rođak" aktuelne Serije 3, upravo je ugledala svetlost dana.

Zamišljen kao direktni rival Tesla Model 3, BMW i4 bi u prodaji širom Evrope trebao da se nađe već tokom ove jeseni i dopuni aktuelnu ponudu električnih modela koju trenutno čine i3, iX3 i iX.

BMW još uvek nije u potpunosti prikazao sve tehničke detalje ovog automobila, kao ni enterijer, ali je obajvio da bi najsnažnija verzija trebalo da raspolaže sa 530 konjskih snaga, uz autonomiju od oko 600 kilometara.

Za pogon će biti zadužena peta generacija eDrive elektromotora koji će se energijom napajati iz baterija kapaciteta 80 kWh, a čija ukupna masa iznosi svega 550 kilograma. Ubrzanje do 100 km/h iznosiće oko 4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od preko 200 km/h.

Elektro-sistem BMW i4 podržava brzo punjenje snage do 150 kW, što omogućava da se baterije napune do 80 odsto kapaciteta za oko 35 minuta, odnosno da se autonomija za svakih 6 minuta povećava za oko 100 kilometara.

Na izgled enterijer ćemo, kao što smo napomenuli, morati da sačekaćemo još neko vreme, ali ono što se sa sigurnošću može reći je da će biti implementiran najnoviji iDrive 8 infotejnment sistem.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobby

    18. mart 2021 | 10:06

    Како су ствари стајале са BMW-ом и код СУС мотора, када је раније боље било имати уместо приколице цистерну, за овај се може рећи да му је боље да су му уградили тролу уместо места за пуњење.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA