"Francuski Golf" lavljeg srca: Ovo je novi Peugeot 308

Nova treća generacija modela 308 je serijski Peugeotov model koji je poneo novi logo kompanije...

  • 0
Peugeot 308 Foto: Peugeot

Nova, treća generacija popularnog Peugeotovog modela 308, prema očekivanjima, vizuelno je usaglašena sa ostatkom game aktuelnih modela, što će reći da je prednji deo dobio veoma atraktivan izgled - veliki gril, izdužene svetlosne grupe i vertikalna LED dnevna svetla.

Ono što je još važnije jeste da je EMP2 platforma na kojoj se nalazi, omogućila i za 55 milimetara veće međuosovinsko rastojanje, a i sam automobil je duži za nekih 110 milimetara od prethodnika. Uz visinu koja je manja za 20 milimetara, nova generacija izgleda znatno agresivnije i više sportski.

Što se tiče pogonskih jedinica, Peugeot je tu prilično izdašan, te je novi 308 dobio kako 1,2-litarski trocilindarski benzinac od 110 ili 130 KS, tako i 1,5-litarski HDi dizel od 130 "konja". Uz njih, ponuđena je i plug-in hibrid verzija od 150 ili 180 KS koju čine četvorocilindarski turbo benzinac i elektromotor od 110 "konja".

Enterijer je takođe u skladu sa nedavno predstavljenim modelima ove marke, što će reći unapređenim i-Cockpit sistemom koji podrazumeva digitalnu instrumentaciju i veliki centralni displej infotejnment uređaja, osetljiv na dodir, dijagonale 10 inča.

Treba napomenuti i to da je novi 308 opremljen Drive Assist 2.0 sistemom koji je korak dalje ka autonomnoj vožnji, budući da ima i opciju detekcije vozila u mrtvom uglu, ali sada i na većim razdaljinama, zatim upozorenje na saobraćaj u zadnjoj polusferi, pomoć pri parkiranju od 360 stepeni, itd...

Interesantno je i to da je novi Peugeot 308 ujedno i prvi automobil ove francuske marke koji će poneti novi logotip, predstavljen nedavno.

Cene novog 308 za sada nisu poznate, ali se očekuje da će biti neznatno više u odnosu na odlazeći model. Kako je najavljeno, u prodajnim salonima širom Evrope trebalo bi da se pojavi krajem proleća ove godine.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA