Ova supersportska Škoda Octavia krije 600 "konja" ispod haube

Zahvaljujući svom talentu za 3D vizualizaciju, češki dizajner je uspeo da kreira unikatnu verziju popularnog Škodinog modela

  • 0
Škoda Octavia Supersport Render: Rostislav Prokop / Promo

Češki dizajner Rostislav Rosta Prokop prikazao svoje viđenje jednog izuzetno zanimljivog automobilaProkop je, zahvaljujući svom talentu, veoma uspešan u 3D vizualizaciji, pa je tako i ovoga puta uspeo da napravi nešto zaista unikatno.

Reč je o njegovoj viziji Škode Octavije Supersport, sportskog automobila sa centralno postavljenim motorom. Automobil je zamišljen na platformi hibridne Honde NSX, koju pokreće kombinacija V6 biturbo motora zapremine 3,5 litara i tri električna motora, koji zajedno proizvode 600 konjskih snaga.

- Treća generacija Octavije je bila sjajna, oštrih linija i po meni je najlepša. Međutim, izrada supersportskih modela bi zahtevala brojne modifikacije, posebno kada je reč o prilagođavanjn stila sportskim automobilima - rekao je Prokop.

Karoserija je u svetlo sivoj boji koju Škoda koristi za RS verzije svojih modela, prenosi Klix. Zadnji difuzor je preuzet sa BMW-a 850i, kao i ovalni završeci izduvnih cevi i još neki detalji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA