Robusni "Japanac" u novom pohodu na Evropu: Ovo je novi Subaru Outback

Znatno moderniji u odnosu na svog prethodnika, novi Outback može da se pohvali većom čvrstinom karoserije i novim režimima rada za vožnju u otežanim uslovima

  • 0
Subaru Outback Foto: Subaru

Iako je na osnovu izuzetno loših prodajnih rezultata u Evropi u protekloj godini, Subaru ozbiljno razmatrao povlačenje sa Starog kontinenta, "predaje" ipak nema budući da nova, šesta generacija karavana Outback (nekadašnji Legacy Outback) stiže na evropsko tržište.

Za sada je okvirni plan da novi model u Evropu stigne tokom aprila, najkasnije početkom maja (8. maj je potvrđen za nemačko tržište), i to prvo na tržišta koja su tradicionalno najveći "potrošači" Subaru vozila.

Znatno moderniji u odnosu na svog prethodnika, novi Outback se može pohvaliti i daleko većom čvrstinom i krutošću šasije/karoserije, a tu je i novi X-Mode režim rada, podešen za vožnju po snežnoj ili blatnjavoj podlozi.

Ono što, barem za sada, evropski model neće dobiti jeste novi 2,4-litarski turbo benzinac od 260 konjskih snaga, već će kupci morati da se zadovolje sa "starim" 2,5-litarskim atmosferskim bokser agregatom od 182 "konja".

Cene za sada nisu saopštene, ali se očekuje da će biti nešto više u odnosu na dosadašnji model, koji u Nemačkoj startuje od 38.490 evra.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA