• 2

Ako ni za volanom ne ispuštate telefon iz ruku, pogledajte šta može da se desi dok vi kucate poruku

Možda se 4,6 sekundi ne čini kao dug period, ali pri brzini od 112 km/h, za to vreme pređete 144 metra ne gledajući put ispred sebe...

  • 2

Svi znaju da je slanje SMS poruka tokom vožnje veoma opasno, ali ljudi to i dalje rade.

Da bi pokazao zašto je slanje poruka za volanom automobila nešto što nikada ne bi trebalo da radite, Lexus je jedan NX model opremio posebnom oblogom stakala koja može da postane neprozirna.

Obloga je postavljena tako da blokira pogled vozača spolja u trajanju od 4,6 sekundi, što je prosečno vreme potrebno za odgovor na tekstualnu poruku dok ste za upravljačem vozila.

Lexusovi stručnjaci su potom pustili vozače na zatvorenu stazu sa preprekama da bi osetili šta može da im se desi ako ne gledaju put ispred sebe, prenos Revija HAK.

Iako se 4,6 sekundi možda ne čini kao dug period, brzinom od 112 kilometara na sat prešli biste skoro 144 metra ne gledajući put. Dovoljno je pogledati izraze lica vozača u vožnji, koji su pre same vožnje priznali da pišu i čitaju poruke, pa da shvatite koliko je to opasno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    Mama ga rodila da mobilnim telefonom. Ovde se vidi da vodi celu paznju telefonu. A ne voznji.

  • Petar

    Nema nam spasa od takvih neodgovornih ljudi,koji cackaju telefon(nekad nos) i voze rizikujući svoj i zivot drugih ljudi!!!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima