≫ 

Francuski "pohod" na istok ujedinjuje Daciju i Ladu: Nastaje li Lacia ili možda Dada?

Ni jedno, ni drugo, ali će dve kompanije biti izdvojene od ostatka Renault grupacije i zajedno raditi ne profitabilnijim modelima u kompaktnom i SUV segmentu

  • 0
Dacia Bigster Concept Foto: Dacia

Rumunska Dacia i ruska Lada postaju jedna, zasebna poslovna jedinica, u okviru grupacije Renault. Ova informacija upućuje na veliki značaj koji istočni proizvodni blok ima za francuskog proizvođača.

Naime, do sada su Dacia i AvtoVAZ bili integralni deo Renaultove imperije, a sada će biti izdvojeni, što znači da će dobiti sopstveni Upravni odbor i novog direktora Denisa le Vorta.

Ideja Renaulta je da, zajedničkim radom i deljenjem platformi dva proizvođača stvore profitabilnije modele u kompaktnom i srednjem SUV segmentu.

Prvi model nastao u ovoj saradnji biće SUV srednje klase Dacia Bigster, koji će imati i opciju sa sedam sedišta, prenosi Revija HAK. Za osnovu će poslužiti Renault-Nissan CMF-B platforma.

Bigster poslužiti kao model za više modela Lade, koje će nositi ime Niva. Očigledno će Lada Niva prerasti u liniju koju će činiti više SUV modela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA