Rus od 12 različitih automobila napravio terenca amfibiju za koga nema prepreka

Motor je uzeo od Nive, menjač od "žigulija", šoferšajbnu od Moskviča, hladnjak od kamiona... ali je gusenice napravio sam

  • 0
rus terenac amfibija Printscreen: Facebook/Russia Beyond Србија

Jedan ruski vojni penzioner iz Kurske oblasti napravio je jedinstveni terenac - amfibiju, koristeći delove 12 različitih automobila.

Jurij Suhorukov, koji je još osamdesetih u ratu u Avganistanu izgubio nogu, posle ranjavanja se teško kreće po snegu. A to mu, kako je rekao za ruski kanal MIR 24, predstavlja problem, jer mnogo voli da peca zimi.

- Dugo sam razmišljao da napravim nešto u čemu zimi lako mogu da dođem do reke - kaže Jurij, koji je pune dve godine tražio potrebne delove. Zatim je od njih, za četiri meseca, konstruisao svoje terensko vozilo.

Motor je uzeo od Lade Nive, menjač od "žigulija", prednje vetrobransko staklo od Moskviča, a hladnjak od kamiona GAZ-53, prenosi Russia Beyond.

- Gusenice sam napravio sam. Kupili smo transportnu traku, sekli je i bušili rupe. Izbušili smo tačno 1.286 rupa. Sklapanje gusenica je bio najteži posao - kaže Suhorukov, kome su u sklapanju terenca pomagala četiri prijatelja.

Za njegov terenac, težak oko jedne tone, nema prepreka. Razvija brzinu od 40 kilometara na sat i bez muke prolazi kroz blato i močvaru. Može da primi četiri putnika.

Ovo zadovoljstvo je starog vojnika koštalo ukupno 100.000 rubalja, odnosno oko 1.100 evra. Sada mu, međutim, komšije nude čak i do šest puta više novca, ali im Jurij odgovara da je vozilo pravio za sebe i svoje uživanje u zimskom ribolovu, i ne pada mu na pamet da ga proda.

Video: Skupljao delove automobila 12 godina i napravio mašinu koja gazi sve pred sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA