≫ 

Pokojni britanski princ je sam dizajnirao Land Rover koji će ga odvesti u "večna lovišta"

Rad na projektu je trajao 16 godina, a posebno prilagođeni Land Rover Defender je, po zahtevu pokojnog princa ofarban u vojnu tamno zelenu boju

  • 2
Land Rover, princ Filip Printscreen: YouTube/The Telegraph

Vojna proba sahranu vojvode od Edinburga omogućila je da se vidi posebno modifikovani Land Rover u čijem je dizajniranju učestvovao i sam princ Filip, a koji će njegov kovčeg preneti u kapelu Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

Rad na projektu, koji je trajao 16 godina, rezultirao je prilagođenim Land Rover Defenderom, model TD5 130, za koji je pokojni princ tražio da bude ofarban u vojnu tamno zelenu boju.

Automobil ima otvoreni zadnji deo i posebne gumene držače koji onemogućavaju kovčeg da se pomera. Konačna prilagođavanja princ je izvršio je 2019. godine, kada je imao 98 godina, javili su britanski mediji.

Defender je, u fabrici u Solihalu, konačno kompletiran 2003. godine, a princ Filip je nadgledao izmene tokom svih tih godina. Land Rover je vozilo održava od trenutka kada je napravljeno, prenosi RTS.

Izvršni direktor Jaguar Land Rovera, Tijeri Bolore, je izavio da je princ Filip bio "šampion za tehnologiju":

- Tokom poseta našim pogonima, angažovao je zaposlene i pokazao svoje impresivno znanje i duboko interesovanje za dizajn automobila, inženjering i proizvodnju - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    16. april 2021 | 20:30

    Bas se namucio jadan... 16 godina sekao samo krov sa otvaračem za konzerve.. A i boja je bas bas drugacija na odnosu na ostale modele.. Skidam kapu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA