≫ 

Novi atraktivni Hondin SUV stiže u Evropu: Benzinac koji "tera" na struju

Treća generacija popularnog Hondinog krosover modela HR-V u Evropi će se nuditi isključivo sa hibridnim e:HEV pogonskim sistemom

  • 1
Honda HR-V e:HEV Foto: Honda

Nova Honda HR-V debitovala je još početkom ove godine, a japanski proizvođač je sada, pored novih fotografija, objavio i tehničke specifikacije vozila koje će se prodavati na evropskom tržištu.

Kao što je i ranije najavljeno, u pitanju je e:HEV hibrid koga će pokretati ipak slabiji, 1,5-litarski motor koji se nalazi i u Jazz-u, koji u kombinaciji sa dva elektromotora oslobađa 131 konjsku snagu i 253 Nm obrtnog momenta.

Iako se ranije spekulisalo da će novi HR-V možda dobiti 2,0-litarsku jedinicu, koja pokreće veći CR-V hibrid, u Hondi su se ipak odlučili na "daunsajzing". Same performanse nisu impresivne, budući da benzinski motor i dva elektromotora oslobađaju "samo" 130 konjskih snaga, što je u današnje vreme malo.

Ovde je, međutim, primenjen sistem kao kod novog Nissana Qashqai, gde benzinski motor zapravo služi kao generator, dok su elektromotori ti koji su, u većini vremena, zaduženi za direktni pogon (Eco i Normal režim rada). U Sport modu, kao i pri većim brzinama, aktivira se i SUS motor.

Honda još uvek nije objavila podatke o prosečnoj potrošnji po WLTP ciklusu, ali je za očekivati da budu blizu onih od Jazz-a (nešto slabiji, usled veće mase vozila). Takođe, nije poznat ni podatak o ubrzanju, niti maksimalnoj brzini, koja će najverovatnije biti limitirana na 160 km/h.

Kako je najavljeno, novi HR-V e:HEV bi u prodaji širom Evrope trebalo da se nađe krajem ove godine, dok će cena biti naknadno saopštena.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stranac

    27. april 2021 | 15:02

    Dobar ce to biti auto Sada vozim Civik zadnji i vec je kod mene dve god odlican auto Sledeca zamena ce biti ovaj nov hibrid Napred Honda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA