Ko je brži - Fića ili Peglica?

Odgovor ćete dobiti u videu iz teksta, a čućete i šta je, ustvari, ona čuvena "đunta sa sitnim nutom"...

  • 12
fića, peglica Printscreen: YouTube/AutoMarket.hr

Jedna zanimljiva i, za današnje vreme, nesvakidašnja auto-trka dogodila se ovih dana u našem komšiluku.

Redakcija hrvatske emisije Auto Market, na crtu je izvela dva legendarna mala automobila koja su motorizovala Jugoslaviju i Poljsku - Zastavu 750S i Fiat 126p.

Nakon detaljnog predstavljanja i poređenja Fiće i Peglice, i svih njihovih vrlina i mana, reli vozač Juraj Šebalj je automobile predao "dvojici najvećih specijalista za Fiću i Peglicu", komičarima Željku Pervanu i Mladenu Horvatu.

Nakon priče o njihovim iskustvima sa dva kultna minija, iz mlađih dana, u kojima je bilo i "obaranja sedišta", automobili su se našli na startnoj liniji u trci na 402 metra.

Kako se trka završila pogledajte u ovom veoma zabavnom videu (sama trka je između 18:16 i 20:38 minuta), a onda odogovorite na naše pitanje - koji je vama, od dva kultna mala automobila, omiljeniji.

Svoja iskustva sa Fićom i Peglicom podelite sa nama u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 750i

    25. april 2021 | 10:09

    Iskreno Fica za peglicu rols rojs.

  • MALI PERICA

    25. april 2021 | 11:03

    Fica naravno. . . drugo, iz pouzdanih izvora znam, da je najveca greska zastave so nije ostavila jednu traku fica ,posto je uveden augo. . da je ta traka za proizvodnju ostala fica bi bio najprodavaniji auto i model na svetu kao i stara nemacka buba. . bio bi jeftin ,mala potrosnja,registracija kao boks cigara,i mnogi bi ga vozili. . tj. . . lako je glumiti frajera iz auta od 50.000e budi frajer i izadji iz fice. .

  • As

    25. april 2021 | 11:08

    Peglica, narandzasta, studentska... 2 sata vozio, dva sata lezao ispod nje i popravljao.. pailio povremeno na drsku od metle.. i bio presrecan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA