Ovaj novi Aston Martin nema mitraljeze i rakete, ali je i brži i bolji od Bondovog

Odajući počast legendarnom modelu DBR1 koji je 1959. godine trijumfovao na trci 24 časa Le Mana, Aston Martin predstavlja svoj egzotični V12 Speedster u ekskluzivnom DBR1 izdanju

  • 0
Aston Martin V12 Speedster DBR1 Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Speedster jedan je od najiščekivanijih egzotičnih automobila ove godine, koji će, prema najavama, biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 88 primeraka, što ga već u startu čini kolekcionarskim primerkom.

To, međutim, nije sve jer je Aston Martin najavio da će V12 Speedster biti dostupan i u opcionom DBR1 paketu koji direktno odaje počast legendarnom trkačkom modelu iz 1959. godine, sa kojim je prestižna britanska marka osvojila Le Mans.

V12 Speedster će tako moći da se dobije u tradicionalnoj Racing Green zelenoj boji i belim rondelama (krugovima) na bokovima i na haubi, na koje se inače postavlja startni broj. Pored srebrnog grila, i kožna sedišta biti dvobojna - u kombinaciji zelene i smeđe, baš kao i kod originalnog DBR1.

Pored velikih felni od 21 inč u saten crnoj boji, treba naglasiti i to da je u ceo paket uključena i kaciga za vozača i suvozača, takođe u Racing Green zelenoj boji, sa srebrnim detaljima.

Podsetimo, V12 Speedster pokreće 5,2-litarski V12 twin-turbo koji oslobađa nešto preko 700 "konja". Cena "običnog" modela će startovaće sa cenom od 880.000 evra, dok će iznos za DBR1 izdanje biti naknadno objavljen.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA