≫ 

350.000 evra i 765 "konja" nestalo je u plamenu za samo nekoliko minuta

Automobil je bio parkiran u samoj blizini aparata za točenje goriva, pa je "mali" požar pretio je da se pretvori veliku katastrofu

  • 0
McLaren, automobil, požar, plamen Foto: Facebook/Upper Gwynedd Township Fire Department

Za samo nekoliko minuta, moćni britanski superautomobil McLaren 765LT potpuno je nestao u plamenu na jednoj benzinskoj pumpi u Pensilvaniji.

Vatrogasci su brzo stigli na pumpu i tamo zatekli automobil u plamenu, parkiran u samoj blizini aparata za točenje goriva. Relativno "mali" požar pretio je da se pretvori u mnogo veću katastrofu!

Na sreću, do toga nije došlo, pošto je plamen ubrzo ugašen, ali nedovoljno brzo da automobil "preživi". Od spaljenog McLarena ostala samo masa nagorelog metala i istopljene plastike i ugljeničnih vlakana. U požaru, na sreću, niko nije povređen.

Automobil je, inače, bio skoro potpuno nov. Vlasnik ga je tek nedavno kupio, i njime je prešao samo 160 milja, odnosno nešto više od 250 kilometara.

Uzrok požara još nije poznat, ali se pretpostavlja da je vlasnik automobila koji košta oko 350.000 evra sigurno ima i odgovarajuću polisu osiguranja koja će mu u potpunosti nadoknaditi štetu.

Inače, McLaren 765LT je značajno olakšana verzija modela 720S, predstavljena prošle godine, posebno namenjena vožnji po trkačkim stazama. Njegovu masu od oko 1.300 kilograma "na sebi nosi" moćni, centralno postavljani V8 motor zapremine 4 litra, sa dvostrukim turbo punjačem i 765 konjskih snaga, pri 7.500 obrtaja u minutu.

Dostiže maksimalnu brzinu od 330 kilometara, što je za 11 km/h niže od modela 720S. Ipak, kao najlakši u gami modela 720S ima najbolja ubrzanja, pa od 0 do 100 km/h stiže za 2,8, a od 0 - 200 km/h za 7 sekundi.

Video: Snimak koji dokazuje da je požar u Čačku podmetnut: Potraga za piromanima i dalje traje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA