Ovaj mali Citroen je pravi "džepni" transporter, sposoban da se zavuče i u najužu ulicu

Da transportna vozila ne moraju da budu velika i robusna, a ni dizajnom potpuno nezanimljiva, dokazuje ultrakompaktni Citroenov "kvadricikl"

  • 0
Citroen My Ami Cargo

Foto: Citroen

Simpatični Ami, ultrakompaktni električni automobil, ili "kvadricikl" kako još vole da ga nazivaju, na prvi pogled se, sa svojih dva metra dužine, ne čini kao optimalno rešenje urbanog transporta. Međutim, da li je baš tako?!

Naime, električni pogon, izuzetno kompaktne dimenzije i nosivost od 140 kilograma, odnosno 400 litara zapremine, čine se sasvim dovoljnim za razvoz manje kabaste robe po gradu, naročito u zonama gde je zabranjen pristup vozilima sa SUS motorima.

Kod My Ami Cargo verzije, prostor za teret, pored klasičnog prtljažnog, nalazi se i pored vozača, na mestu suvozača i sasvim je dovoljan za manje kabaste pakete, a da pritom nimalo ne smeta vozaču prilikom vožnje.

Zahvaljujući litijum-jonskim baterijama kapaciteta 5,5 kWh, autonomija ovog "mališana" iznosi oko 75 kilometara, što je sasvim dovoljno za gradske zone, naročito uža gradska jezgra, odnosno centre.

Ono što je naročito interesantno jeste njegova najavljena cena od samo 6.490 evra (u Francuskoj), što će mnoge kurirske službe i poštanske kompanije ozbiljno naterati na razmišljanje.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA