≫ 

Novi Tesla do "stotke" ubrzava za - 1,1 sekundu: Stiže raketa na točkovima!

Uz ogromnu snagu automobila dolazi i upozorenje da njegov "raketni" sistem "verovatno nije pametan izbor za one koji imaju određene zdravstvene probleme"...

  • 15
Tesla Roadster Printscreen: Twitter/@techAU

Biznismen Ilon Mask najavljuje da će predstojeći sportski model Tesla Roadster, sa paketom opreme nazvanim "Space X", koji omogućava start sa raketnim potiskom, iz mesta do brzine od 60 milja na čas (96,5km/h) stizati za samo 1,1. sekundu!

Nova generacija Tesla Roadstera će biti opremljena sa 10 malih raketnih potisnika. Izvršni direktor Tesle je na Twitteru objavio da će to biti svojevrsna nadogradnja - "moćna ali bezbedna", piše Daily Mail.

Međutim, uz tako veliku snagu, dolazi i upozorenje da sistem "verovatno nije pametan izbor za one koji imaju određene zdravstvene probleme", naveo je Mask u tvitu.

Kako Mask tvrdi, novi moćan pogon će poboljšati performanse vozila kao što su ubrzanje automobila, kočenje i upravljanje, a vozač i putnici će "imati utisak da lete", prenosi RTS.

U jednom intervjuu u februaru, Mask je naveo da Tesla radi na razovju i primeni tehnologije koja bi čak omogućila da automobili "lebde".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    25. maj 2021 | 18:58

    Ajde navedi po cemu je bolji ako brzina nije bitna al nemoj pisat LAZI! Moze bit tisi i brzi al meni to nista ne znaci ja hocu da se i cuje i ne mora ici toliko brzo mora darivat uzitak u voznji a ovaj sto ti kicmu potrga i tera te na povracanje je daleko od uzivanja! Bukvalno pises gluposti! Kome to treba od 0-100 cim prije na prvi punjac a tek onda se vidi koliko je zapravo brz 😂

  • Čočak

    25. maj 2021 | 12:23

    Tako to treba na raketni pogon dizginemo svi posteno

  • Roki

    25. maj 2021 | 22:59

    Opet lazi, truju ali nesto neznatno manje, trebas CEKAT puno vise nego bilo koji vozac klasicnog auta, vec sam ti objasnijo idemo na isti put od recimo 1000 km koji prvi stize ako se drzimo ogranicenja, naravno klasicni znaci MORAS CEKAT PUNJENJE! Mozes ponovit LAZ stotine puta al nece postat istina ako se tome nadas ponavljajuci svolje LAZI!!! Moje auto radi 12-15 hiljada godisnje na benziskoj izgubim godisnje manje vremena nego ti sto cekas samo jedno potpuno punjenje. Al izgleda da si se toliko navikao cekat da to i neprimecujes. Znam nije ti lako priznat da si bukvalno bacio hrpu novaca za to smece i to se pitas i sam svaki put kad cekas punjenje al sta da ti kazem moje saucesce... Sta se tice kvarova i ev se kvare tesla je odlican primer imaju problema mnogo vise od ocekivanog, istina za servis al kad podvucem crtu manje me kosta servis jednom u dvije godine i nafta nego elektricno smece! Dakle klasicna vozila ce se vozit jos dugo dugo a ti sigurno neces uspet s tvoljim LAZIMA nikom promenit misljenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA