≫ 

Francuzi traže proizvodnju Dačije Sandero u Francuskoj

"Drugu godinu zaredom Dacia Sandero je bila omiljeni automobil Francuza. Ali to vozilo se ne proizvodi u Francuskoj! Jedna trećina modela Dacia Sandero i Dacia Duster proizvedenih na istoku uvozi se u Francusku..."

  • 0
Dacia Sandero 2020 Foto: Dacia

Sindikat Renaulta zahteva od rukovodstva te francuske kompanije da se sklapanje modela Dacia Sandero i Renault Clio obavljaju i u Francuskoj. Ti poznati modeli automobila trenutno se proizvode u Rumuniji i Maroku.

Pokretanjem peticije na internetu, sindikat podstiče "rebalansiranje obima proizvodnje", tako da se montaža vrši bliže tržištima na kojima ti modeli imaju veliki udeo u prodaji, piše Romania-insider.

- Drugu godinu zaredom Dacia Sandero je bila omiljeni automobil Francuza. Ali to vozilo se ne proizvodi u Francuskoj! Jedna trećina modela Dacia Sandero i Dacia Duster proizvedenih na istoku uvozi se u Francusku - tvrde sindikati.

Ideja sindikata dolazi nakon što je generalni menadžer francuske kompanije Luka de Meo izneo mnogo precizniji i jasniji plana, nazvan Renaulution, koji bi kompaniji trebalo da obezbedi smanjenje troškova, a ne dodatne troškove (generisane većom cenom rada u Francuskoj), dok se sindikat bori za zaštitu radnih mesta zaposlenih radnika u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA