≫ 

Nevera! Novi hrvatski superautomobil ima 1.914 "konja" i juri 412 na sat!

Rimac Automobili navode da "nevera" odražava fantastične performanse koje automobil oslobađa u trenutku...

  • 9
Rimac Nevera Foto: Rimac Automobili / Promo

Hrvatska kompanija Rimac Automobili zvanično je predstavila svoj novi model, na kome je njen tim konstruktora, na čelu sa vlasnikom kompanije Matom Rimcem, radio poslednje četiri godine. Automobil, do danas poznat kao Rimac C_Two, konstruisan sa ciljem da postane najbolji električni hiperautomobil na svetu, premijerno je predstavljen pod imenom - Rimac Nevera.

Moćni električni pogon automobila u stanju je da na točkove isporuči čak 1.914 konjskih snaga, što ovom bolidu omogućava ubrzanje do 100 km/h za samo 1,85 sekundi. Do 100 milja na sat (161km/h) za samo 4,3 sekunde.

Zapanjujuće ubrzanje Nevera zadržava tokom celog ciklusa vožnje pod punim gasom i dostiže 300 km/h (mereno od starta) za 9,3 sekunde. A kazaljka brzinomera ide i dalje od toga i zaustavlja se na neverojatnih 412 kilometara na sat.

A kada je o imenu automobila reč, iz kompanije Rimac Automobili navode da "nevera" odražava fantastične performanse koje automobil oslobađa u trenutku. Kako prenose hrvatski mediji, "Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje izuzetnom brzinom i snagom".

Naravno, vrhunske performanse imaju i vrhunsku cenu, koja će iznositi 2 miliona evra po komadu. Planirana je proizvodnja samo 150 primeraka Nevere, a kao znak posvećenosti celom projektu predviđeno je da Mate Rimac lično testira i potpiše svaki primerak pre nego što on bude isporučen kupcu.

Inače, koncept Rimac C_Two je prvi put predstavljen 2018. godine na Salonu automobila u Ženevi i u narednom periodu stalno je usavršavan u svim segmentima, pa je svaki sledeći imao poboljšane i unapređene sisteme u odnosu na prethodne prototipove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R9

    2. jun 2021 | 10:14

    Komentari su krajnje pateticni... Meni je samo krivo sto u nasoj dragoj zemlji Srbiji nikad nece postati jedan ovakav lik zato sto nasa zemlja vrlo rado daje strancima subvencije, ali nasim ljudima nikad... Decku kapa dole. Za 10 godina od garaze i starog Bmw trojke koju je prepravio da ide na el pogon, sada prodaje trenutno najbrzi automobil na svetu... A vi neuspesni ljudi samo to i mozete, da zavidite...

  • Bole

    1. jun 2021 | 18:29

    Nevera je cena...

  • Mića

    1. jun 2021 | 16:36

    Pazi, koje ime "Nevera"! Ustaša/e jednom uvek ustaše!Nakon krvavog ustaškog bala na Srbima"Bljesaka" i "Oluje " sada i "Nevera".Sve asocira da Srbe u njihovu državu ponovo rasteraju i da ih nema.Rep.Srbija mora uputiti službeno žalbu i da zabrani ovo ime auta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA