≫ 

Električna "punk buba" iz Kine stiže u Evropu, pravo u Volkswagenovo dvorište

Modernizovana kopija legendarne "bube" mnogo je vernija originalu od obe generacije savremenog modela VW Beetle

  • 0
Ora Punk Cat Printscreen: Twitter/@CARmagSA

Na prvom velikom sajmu automobila po smirivanju pandemije korona virusa, održanom tokom aprila u Šangaju, jedan on najzanimljivijih modela, koji je istovremeno privukao i dosta pažnje, bio je električni Ora Punk Cat.

Ova modernizovana kopija legendarne Volkswagenove "bube", mnogo vernija originalu od obe generacije savremenog modela VW Beetle, pored spoljašnjeg retro dizajna i četvoro vrata, u unutrašnjosti je takođe prilično inspirisan dizajnom klasičnih automobila.

Pojava ovog i pažnja usmerena na njega "upalila je lampice" u Volkswagenu, koji je nedavno saopštio da razmatra slučaj kako bi utvrdio da li im prostora za pokretanje sudskog postupka.

Utoliko više, najava dolaska Ora automobila na evropsko tržište zvuči prilično neočekivano. Ipak, kineski auto gigatn Great Wall Motors je odlučio da patentira dve verzije dizajna svog modela pri Evropskoj kancelariji za intelektualnu svojinu (EU IPO).

Time je kineski proizvođač praktično odlučio da svoju "bubu za 21. vek" doveze u Volkswagenovo dvorište, kada je EU IPO-u podneo patentni zahtev za dva svoja modela.

Punk Cat je tako dobio odobrenje za izlazak na evropsko tržište, a patentni zahtev mu je odobren od u sledećih pet godina, uz mogućnost produžavanja na najviše 25 godina.

Zanimljivo je pomenuti i to da Great Wall Motors u Kini sarađuje sa jednim od Volkswagenovih najvećih rivala, minhenskim BMW-om. A što se samog "vagena" tiče, iz Volfsburga se još nisu oglašavali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA