≫ 

Da li biste dali 25.000 evra za Golfa starog 19 godina? Sa samo 13 kilometara na "cajgeru"!

Auto pripada specijalnoj "GTI 25th Anniversary" ediciji "četvorke", kojom je Volkswagen obeleženo četvrt veka postojanja svog legendarnog "hot heča"

  • 5
Volkswagen Golf GTi 25th Anniversary, Golf četvorka GTi Foto: Silverstone Auction / Promo

Ljubitelji automobila, pogotovo oni koji imaju novca, znaju koliko je teško odlučiti se za zaiste fenomenalan autom, vrhunski očuvan, "kao nov", samo jedno dve decenije star. Ipak, onima koji cene dobre i kvalitetne "jangtajmere" sigurno je lakše da donesu odluku...

Upravo takvima namenjena je ova "poslastica" - Volkswagen Golf GTi 25th Anniversary iz 2002. godine. Golfovi "četvorke" još uvek su česti, i na našim, i na evropskim putevima, pa bi bilo za očekivati da jedna takav, skoro 20 godina star, može da se pazari za malo veći džeparac.

Osim ako ceo svoj vek nije bio garažiran i ima samo 12,8 pređenih kilometara (tačnije, 8 milja) na kilometar satu!

Automobil, koji se našao na aukciji kuće Silverstone Auctions, pripada specijalnoj "GTI 25th Anniversary" ediciji "četvorke" (fabričke iznake GTi 337), kojom je VW obeleženo četvrt veka postojanja legendarnog "hot heča". Napravljeno je samo 1.500 primeraka i svaki je ima svoj broj, od kojih je ovaj nosi "0718".

Karoserija automobila prekrivena Reflex sivim lakom, "ukrašena" je fabričkim "body kit"-om. Od ostalih posebnih detalja tu su sportsko vešanje, veće prednje kočnice sa crvenim kočionim klještima, aluminijski detalji unutrašnjosti i sporski BBS RC točkovi. U kabini se nalaze sportska Recaro sedišta i sportski sigurnosni pojasevi.

Automobil pokreće četvorocilindrični turbo-benzinski motor zapremine 1,8 litara, koji razvija 180 konjskih snaga i obrtni momenat od 235 Nm. Za njegovo fenomenalno stanje zaslužna je garaža u kojoj je proveo poslednjih 19 godina. Zbog čega je bio parkiran toliko dugo, za sada nije poznato.

A nije poznata ni njegova početna cena, pa je teško prognozirati za koju sumu će biti prodat. Poznato je samo da je jedan takav isti "jubilarac", pre tri godine prodat za 11,800 funti, odnosno 14.000 evra, s tim što je taj automobil prešao znatno veću kilometražu.

Zato bi, verovatno, ovaj Golf GTi 25th Anniversary, imajući u vidu stanje i smešnu pređenu kilometražu, možda mogao da ode i za duplo veći iznos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA