≫ 

Ovaj punoletni Golf GTI upravo je plaćen kao novi top Passat "u fulu"

I pored zaista fenomenalnog stanja i samo 13 pređenih kilometara, nije se očekivalo da bi 19 godina star "hot heč" mogao da dostigne cenu od čak - 45.000 evra!

  • 1
Volkswagen Golf GTi 25th Anniversary, Golf četvorka GTi

Foto: Silverstone Auction / Promo

Nedavno oglašen za prodaju, ovaj punoletni Volkswagen Golf GTI upravo je prodat na aukciji po ceni za koji bi mogao da se kupi vrhunski opremljeni novi VW Passat ili najnoviji sportski Golf "osmica" GTI Clubsport.

Fenomenalni jangtajmer, prava poslastica za kolekcionare i ljubitelje, proizveden je 2002. godine, kao deo specijalne "25th Anniversary" serije (sa fabričkom oznakom GTi 337), kojom je VW obeležio četvrt veka postojanja najpozantijeg "hot heč" automobila ikada. Napravljeno je samo 1.500 numerisanih primeraka, od kojih je ovaj nosi broj "0718".

Ova srebrna "četvorka" GTI je od izlaska iz fabrike do aukcije održane proteklog vikenda prešla samo 12,8 kilometara, a proteklih 19 godina je provela u garaži. Kada je pre nekolio nedelja oglašen na prodaju nije bila određena početna cena, pa je bilo teško prognozirati za koji iznos će biti prodat.

Pretpostavljalo se da bi mogao da dostigne cenu od oko 25.000 evra, budući da je jedan takav "jubilarac", samo sam mnogo većom pređenom kilometražom, pre tri godine prodat za 14.000 evra. Međutim, ovaj Volkswagen Golf GTi 25th Anniversary je prodat za 38.250 funti, odnosno - 44.815 evra!

Novi vlasnik je kupio Golfa koga pokreće četvorocilindarski turbo-benzinac zapremine 1,8 litara, koji razvija 180 "konja" i obrtni momenat od 235 Nm. Dolazi sa fabričkim sportskim "body kit"-om i Reflex sivom bojom karoserije.

Automobil je opremljen sportskim vešanjem, prednjim sportskim kočnicama sa crvenim klještima, većeg prečnika od standardnih, aluminijskim detaljima unutrašnjosti i sporskim BBS RC točkovima. U kabini se nalaze sportska Recaro sedišta i sportski sigurnosni pojasevi.

Video: Batine zagarantovane: U pojedinim delovima Balkana Golf dvojka i majka se ne vređaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brmbrm

    9. avgust 2021 | 00:29

    Golf 4 najlepsi golf ikada.Vozio sam Golfa 1,2,4 i 7 i kec je bio najuzbudljiviji jer je bio atrakcija a ja klinac međutim četvorka vrhunska.Samo WV i Audi,nista drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA