Vespa ukradena pre 41 godinu pronađena u netaknutom stanju i vraćena sinu nekadašnjeg vlasnika

Sve je počelo krajem jula, kada je policija je pokrenula istragu nakon što joj je prijavljena krađa trakrtora...

  • 0
Vespa, Piaggio, Pjađo, skuter Foto: Pixabay

Jedna Vespa 50 Special, ukradena u Pizi pre 41 godinu, ovih dana je pronađena i vraćena sinu originalnog vlasnika skutera.

Ova interesantna priča počela je krajem jula, kada je jedan penzioner u provinciji Areco prijavio krađu traktora. Usledila je višednevna istraga koja je policiju dovela do garaže osumnjičenog. U njoj su pronašli ukradeni traktor, ali i Vespu iz sedamdesetih godina prošlog veka, savršeno očuvanu u besprekornom stanju.

Policija je uvidom u dokumentaciju ustanovila da je Vespa ukradena nekih 140 kilometara od garaže u kojoj je pronađena. Pripadala je Đinu Gracijaniju, koji je preminuo 1992. godine, prenosi Moto-berza. Policija je tada kontaktirala njegovog sina Paola i obavestila ga da je pronađen ukradeni motocikl njegovog oca.

- Mislio sam da je u pitanju šala. Vespa je toliko davno ukradena da sam gotovo zaboravio na nju! Ovaj trenutak za moju porodicu ima izuzetnu emotivnu vrednost. Moj otac je bio vezan za ovu Vespu. Žao mi je samo što nije mogao da dočeka da vidi svog ljubimca!

Paolo nema nameru da proda očevu Vespu, već će ona ostati u porodici. A kada bi to hteo da uradi mogao bi na njoj dobro da zaradi. Cena ovakvog oldtajmer primerka, u odličnom stanju, dostiže iznos i do 4.000 evra.

Video: Novak Đokovic potpisao Vespu svom najvećem fanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA