≫ 

"Golf dizelaš je mnogo praktičniji od električnog automobila"

Portparolka britanske vlade za klimu kaže da radije vozi Golf VI TDI nego auto na struju, jer bi česta zaustavljanja za dopunjavanje baterija usporavala njeno putovanje

  • 12
Golf 6 Printscreen: YouTube/Polovni automobili

Britanska vlada je među prvima najavila da će zabraniti prodaju novih benzinaca i dizelaša od 2030. godine. I baš zbog toga biste očekivali da će njeni zvaničnici biti u potpunosti naklonjeni električnim vozilima. Međutim, izgleda da i nije baš tako...

Vladina portparolka za klimu Alegra Straton nedavno je za Times Radio otkrila da radije vozi svoj Volkswagen Golf VI nego električni automobil. Straton, koja živi u Londonu, tvrdi da joj je draži dizelaš, pošto mora da redovno putuje oko 350 kilometara da bi posetila roditelje van Londona.

- To su putovanja na kojima bih morala da stanem bar jednaput i dopunim električno vozilo - objasnila je ona dodajući da bi ta zaustavljanja usporila njeno putovanje, kao i da bi se zbog toga njeno dvoje male dece osećalo nerijatno.

Zbog te izjave, portparolku Straton su napali svi, od opozicionih političara do boraca za zaštitu klime, prenosi Revija HAK. A ona je samo bila iskrena... Ili je možda rekla ono što je realnost današnjice - električna mobilnost je budućnost, ali je ona mnogi vozačima trenutno nepraktična.

Video: Neuništivi Golf 2: Vozač bez problema proterao mašinu kroz reku koja je tekla ulicom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Battery master

    9. avgust 2021 | 11:55

    Uskoro cekamo pojasnjenje problematike... Sad ce GOSPODIN elektro da nam objasni odredjene stvari...

  • Om

    9. avgust 2021 | 11:33

    Istina je takva i svima jasna!

  • Дејан

    9. avgust 2021 | 10:02

    Нек' се дими..нек' се зна тди-ја возим ја

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA