Auto snova dečaka iz osamdesetih nekom od njih možda postane java: Stiže novi Lamborghini Countach

Novi model će zvanično nositi ime Lamborghini Countach LPI 800-4, imati hibridni pogon na sva četiri točka i 800 "konja"

  • 0
Lamborghini Countach Foto: Lamborghini

Tačno 50 godina od prvog prototipa i 47 od zvaničnog predstavljanja, Lamborghini je odlučio da vrati u život ime Countach i da predstavi naslednika tog legendarnog modela.

Superautomobil revolucionarnog dizajna bio je san velikog broja dečaka koji su odrastali osamdesetih i njegove postere lepili po zidovima svojih soba. A sudeći prema najnovijem "tizer" videu, priča prekinuta 1990. nastavlja se ove 2021. godine.

Video prikazuje (rekli bismo - očekivano) dečaka koji na zid lepi poster originalnog Countach-a, dok narator postavlja pitanje: "Šta vidite? Sliku na zidu ili novo rađanje sna?". Glas na kraju najavljuje: "Novi Countach stiže!"

Osim videa, pojavile su se i dve "tizer" fotografije, od kojih jedna prikazuje novi automobil pokriven platnom, druga detalj bočnog usisnika vazduha.

Prema informacijama iz Lamborghinija, novi model će zvanično nositi oznaku Countach LPI 800-4, čime italijanski proizvođač sugeriše da nije reč prototipu već o automobilu spremonom za proizvodnju.

Oznaka "LPI" je skraćenica od "Longitudinale Posteriore Ibrido", naziva koga je nosio hibridni koncept Asterion iz 2014.godine, pa se može zaključiti da će novi Countach imati hibridni pogon. Broj "800" ukazuje na broj konjskih snaga, dok "4" označava pogon na sve točkove.

Očekuje se da će novi Lamborghini Countach biti predstavljen 15. avgusta, kao i da bi mogao da bude proizveden u ograničenom broju primeraka (neki izvori navode 112). Kada reč o ceni ona će sigurno biti velika, a različiti mediji navode iznose od nekoliko miliona dolara od čak 3 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA