≫ 

Svaki četvrti auto u Kragujevcu "pada" na tehničkom, cene i do duplo veće nego ranije

Pored kočnica, najčešćih razlozi zbog kojih vozila ne prolaze tehnički pregled su upravljački sistem, signalizacija, sijalice, brisači, pa i tečnost za stakla...

  • 7
Tehnički pregled Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Svaki četvrti automobil u Kragujevcu, u proseku, "pada" na tehničkom pregledu, a najčešći razlozi su kočnice, upravljački sistem, sijalice, kao i brisači. Cena tehničkog pregleda u Kragujevcu, u odnosu na prethodni period, znatno je skočila (kao i u Beogradu i drugim gradovima Srbije, o čemu je Telergaf dosta pisao).

Kontrola vozila na linijama tehničkog pregleda je rigoroznija od 5. jula, zato što se tehnički pregled od tada sve vreme snima, pa se vlasnicima vozila ne može gledati kroz prste ni za one minimalne nedostatke, piše portal InfoKG.

U prilog tome ide i podatak, da u Kragujevcu, u proseku, svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled. To pokazuju podaci nekoliko tehničkih pregleda koje je InfoKG kontaktirao. Odgovor na pitanje zbog čega je to tako kragujevački portal je potražio u jednom tamošnjem auto centru, u kome kažu da vozila najčešće padaju na tehničkom pregledu zbog kočnica.

- Vozači moraju da povedu računa o kočnicama, da ih održavaju i proveravaju. Pored kočnica, najčešćih razlozi zbog kojih vozila ne prolaze tehnički pregled su upravljački sistem, signalizacija, sijalice, brisači, pa i tečnost za stakla - poručuju.

Pored rigoroznije kontrole, novina je i da je tehnički pregled u Kragujevcu znatno skuplji nego ranije. Od 1.500 do 3.600 dinara, koliko je iznosi tehnički pregled u junu ove godine, sada za te namene treba izdvojiti između 5.000 i 6.000 dinara.

Za tih 6.000 dinara, vozači na čijim autmobilima se tokom kontrole utvrde nedostaci imaju rok od tri dana da ih otklone i potom je za njih taj ponovni tehnički prelged besplatan. Ukoliko je sa vozilom sve u redu, tehnički pregled u proseku traje 45 minuta.

(Telegraf.rs/InfoKG.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. avgust 2021 | 19:39

    Koja pljacka, blokirajmo celu Srbiju dokle vise da se trpi da drzava uzima 100 din po litru goriva i previsokom cenom tehnickog pregleda.... Idemoo budi se Srbijooo..

  • Sale71

    19. avgust 2021 | 18:44

    Neće to na dobro izaći.

  • Glas severa

    19. avgust 2021 | 19:44

    Smisljena pljacka naroda! Kakve veze ima tehnicka bezbednost vozila sa tecnoscu za brisace ili sa spustanjem zadnjeg stakla kojeg nikada ni ne spustam?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA