Kako dronovi pronalaze ukradene automobile?

A ponekada slučajno pronađu i nešto mnogo više...

  • 0
Dron Foto: Pixabay

O dronovima i njihovoj ulozi se raspravlja čak i u parlamentima država koje u svojim pravilnicima strogo definišu kada i gde ih možete koristiti. S obzirom da postoje brojne situacije u kojima dronovi mogu da naruše nečiju privatnost, potrebno ih je jasno zakonski regulisati.

Ipak, nesporno je da ove mikro letelice mogu da budu izuzetno korisne. Najnoviji slučaj efektne primene drona dogodio se u engleskom Lesteru, koji bi mogao da bude putokaz policijskim snagama i u nekim drugim zemljama.

Naime, tamošnji čuvari reda su u jednoj patroli na daljinsko upravljanje pomoću drona pronašli ukradenu kamp kućicu, dva ukradena automobila i jedan kamper.

Inicijalno je potraga krenula za kamp kućicom, a u jednom dvorištu je pomoću drona pronađen mnogo veći plen. Ali ni to nije sve - policija koja je poslata na lice mesta u dvorištu je uhvatila lopova sa gomilom ukradenih automobilskih katalizatora.

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA