Kroz Pariz od danas brzinom od 30 na sat

Najnovija inicijativa je deo nastojanja francuske prestonice da se izbori sa klimatskim promenama i promeni odnos građana prema svojim vozilima

  • 1
Pariz, Ajfelova kula, koronavirus, Francuska Ajfelova kula / Foto: Tanjug/AP

Pored Ajfelovog tornja ili kroz Latinsku četvrt u Parizu od danas više nema brze vožnje, pošto je stupilo na snagu ograničenje brzine od 30 kilometara na čas na skoro svim ulicama "grada svetlosti".

Najnovija inicijativa je deo nastojanja francuske prestonice da se izbori sa klimatskim promenama i promeni odnos građana prema svojim vozilima, prenosi agencija AP. Gradski čelnici kažu da je cilj i da se smanji broj saobraćajnih nesreća i da Pariz postane prilagođeniji za pešake.

Takva odluka je, međutim, naljutila vozače, a dostavljači poručuju da će to produžiti vreme čekanja za kupce. Ankete pokazuju da većina Parižana podržava ovu ideju, naročito u nadi da će ulice učiniti sigurnijim i tišim.

Postoje međutim i izuzeci od novog pravila koja se odnose na nekolicinu širokih avenija, uključujući čuvena Jelisejska polja i obilaznicu oko prestonice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    30. avgust 2021 | 16:07

    Ma da smanjice zagadjenje tako sto cu provesti vise nego dvostruko vremena u autu i to naravno prvoj ili mozda drugoj brzni.... ko je ovde lud ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA