≫ 

"12 žigosanih": Sudari koje izaziva Teslin Autopilot su ozbljno pitanje bezbednosti saobraćaja

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima SAD je nakon 11 sudara pokrenula zvaničnu bezbednosnu istragu u vezi sa Teslinim sistemom pomoći vozaču

  • 4
3. Tesla Model X / Ukupan Euro NCAP rezultat: 345 Foto: Tesla

Američki regulator za bezbednost saobraćaja saopštio je da se dogodio još jedan, 12. po redu sudar, u incidentima u kojima su učestvovali automobili marke Tesla sa naprednim sistemom pomoći vozaču i vozila hitne pomoći.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) objavila je polovinom avgusta da je nakon 11 sudara pokrenula zvaničnu bezbednosnu istragu u vezi sa Teslinim Autopilotom, odnosno sistemom pomoći vozaču, podseća Rojters.

Poslednji, 12. udes se dogodio prošle subote u Orlandu, saopštila je NHTSA. Ta agencija je uputila Tesli pismo na 11 stranica sa pitanjima u okviru svoje istrage.

Teslin Autopilot izvršava neke postupke u vožnji tako da vozači mogu duže vreme da sklone ruke sa volana. Iz Tesle kažu da sistem autopilota omogućava vozilima da sama upravljaju, ubrzavaju i automatski koče unutar njihove saobraćajne trake.

(Telegra.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA