Napravili ste prekršaj tokom vožnje kroz Hrvatsku? Na granci će vas sačekati "iznenađenje"

Hrvatska granična policija počela je da koristi aplikaciju na osnovu koje ima uvid u počinjene saobraćajne prekršaje, pa počinioci koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj neće više moći da se izvuku nekažnjeno...

  • 1
Croatia Hrvatska Policija policajac hrvatski, granicni prelaz granica Foto: Tanjug/AP/Sasa Kavic

Saobraćajna policija u Hrvatskoj počela je da koristi mobilnu aplikaciju pomoću koje će inostrane vozače sa neplaćenim kaznama, čiji su automobili registrovani u državama koje nisu članice Evropske unije, za počinjene prekršaje moći da kažnjavaju prilikom granične kontrole.

Po dolasku na granični prelaz, policajci će vozačima koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, a koji su počinili prekršaj i nisu platili kaznu, putem nove mobilne aplikaciju uručiti obaveštenje o počinjenom prekršaju, odnosno "procesuirati saobraćajni prekršaj", naveo je MUP Hrvatske.

Aplikacija policiji omogućava uvid u evidenciju vozila sa registarskim oznakama zemalja izvan EU čiji su vozači u Hrvatskoj napravili saobraćajni prekršaj. To znači da će strani vozači koji, nakon počinjenog prekršaja žele da napuste Hrvatsku bez plaćanja kazne, u tome biti onemogućeni, jer će im granična policija naplatiti kaznu.

Video: Za 4 dana niška saobraćajna policija otkrila 1.713 prekršaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA