≫ 

Ilon Mask zadovoljno trlja ruke: Prodaja Tesle skočila 275 odsto

"Tesla" je u julu predstavio jeftiniji Model Y, kraćeg dometa, čija je niža uz državne subvencije veoma konkurentna

  • 0
Tesla Model Y Foto: Tesla

Kompanija "Tesla" je znatno povećala proizvodnju i izvoz elektičnih vozila proizvedenih u Kini i prošlog meseca zabeležila novi rekord svih vremena, prema podacima Kineskog udruženja industrije putničkih automobia (CPCA).

Ukupan obim prodaje "Teslinih" vozila je u avgustu porastao je za 275 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, na 44.264 jedinica, uključujući 31.379 izvezenih automobila, prenosi Russia Today.

Tesla Model Y Foto: Tesla

U poređenju sa julom, prodaje je u avgustu bila veća za 29 procenata. Istovremeno, kompanija je prošlog meseca povećala prodaju i na kineskom tržištu na 12.885 vozila u odnosu na 8.621 komada, koliko je prodato u julu. Relativno nizak nivo prodaje u Kini pripisuje se fokusiranosti kompanije na izvoz.

"Tesla" je u julu predstavio jeftiniji model Y, kraćeg dometa, proizveden u Kini. Niža cena vozila, uz državne subvencije koje dodatno obaraju njegovu cenu, je 42.600 dolara, što je za skoro 20 odsto jeftiniji od modela Y dužeg dometa.

Ranije ove godine, "Tesla" je najavio da će svoju giga-fabriku u Šangaju pretvoriti u vodeći automobilski izvozni centar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA