≫ 

Ponovo na tronu: Tesla postavio novi svetski rekord na Nirburgringu i vratio Rimca na startnu liniju

Automobil je na stazi ostvario prolazno vreme od 7 minuta i 31 sekundu, čime je "oduvao" prethodni rekord Porschea Taycana iz avgusta 2019. godine

  • 1
Tesla Model S Plaid Foto: Tesla

Nije dugo trajalo... Nema ni punih mesec dana kako je hrvatski Rimac Nevera postao najbrži serijski auto na svetu, nakon što je u trci na 402 metra pobedio Teslin Model S Plaid, a Ilon Mask se upravo pohvalio da upravo taj model njegove fabrike postavio novi rekord i tako se ponovo popeo na tron.

Mask je na svom Twitter nalogu objavio izveštaj o vremenu u brzini koje je Model S Plaid postigao na čuvenoj nemačkoj trkačkoj stazi Nirburgring, uz komentar:

- Tesla Model S Plaid je upravo postavio zvaničan svetski brzinski rekord na Nirburgringu, kao najbrži serijski proizvedeni električni automobil. Apsolutno nemodifikovam, onakav kakav je stigao pravo iz fabrike.

Automobil je na stazi ostvario prolazno vreme kruga od 7 minuta i 30,909 sekundi, čime je "oduvao" prethodni rekord Porschea Taycana iz avgusta 2019. godine od 7:42,3 minuta.

Pored staze se, tokom postavljanja, rekorda našao jutjuber Touristen Niko koji sve i snimio.

Zadovoljni Ilon Mask je najavio dalje unapređivanje sportskih preformasi, tako što će nadogradnja u vidu "Track Pack" softverskog trkačkog paketa postati dostupna za nekoliko nedelja. A mogu se očekivati i druge modifikacije u vidu jačih kočnica od ugljeničnih vlakana, trkačkih guma, aerodinamičkih dodataka...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    11. septembar 2021 | 02:12

    tesla porodicni auto a rimac sportski dvosed

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA