≫ 

Crkla joj je klima u kolima, pa je svog ljubimca premazala balegom

Sedžal tvrdi da, i pored toga što njeno "hlađenje" mnogima deluje bizarno, ono pomaže u vožnji po velikim vrućinama...

  • 1
Toyota Corola premazana balegom Printscreen: Facebook/bhandirvan.bace

Da se kravlja balega, u različitim delovima sveta, korisiti kao izolacioni materijal u građevinarstvu, to je poznata stvar. A da istu namenu može da ima u, ustvari, na automobilu, to je već "uradi sam" inovacija...

Kada je klima uređaj njene Toyote Corolle prestao da radi, Indijka Sedžal Šah je svog ljubimca na četiri točka odlučila da premaže kravljom balegom, koju koristi kao đubrivo u svom vrtu, s tim što ju je prethodno pomešala sa crvenim blatom.

Sedžal tvrdi da, i pored toga što njeno "hlađenje" mnogima deluje bizarno, ono pomaže u vožnji po velikim vrućinama, koje su u toplijem delu godine u Indiji svakodnevica.

Uverena je u dobra izolaciona svojstva prirodnog materijala, za koja kaže da je najbolji dokaz upavo to što se zidovi tradicionalnih indijskih kuća "tretiraju" balegom.

Sedžal je indijskim novinarima potvrdila da ovo rešenje zaista donosi rezultate, jer temperatura u automobilu kada stoji na suncu više ne prelazi 45 stepeni (iako u takvim ulovima može da dostigne i preko 60 stepeni).

Ova Indijka sada, zbog toga, sve ređe i koristi klima uređaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA