≫ 

Ovo je novi BMW "dvojka" Active Tourer

Najdirektniji konkurent Mercedesove B klase upravo je dobio svoju novu verziju...

  • 1
BMW Serije 2 Active Tourer Foto: BMW

BMW je upravo predstavio novu generaciju Serije 2 Active Tourer, koja je dobila savemeniji izgled, kao i prostraniju, unapređenu unutrašnjost.

Iako je u pitanju monovolumen, ova "dvojka" se odlikuje koeficijentom otpora vazduha od samo 0.26. Njenu spoljašnjost odlikuje aluminijumska hauba, novi LED farovi, široki prednji "bubrezi" i katakteristični usisnici za vazduh.

Dužina vozila iznosi 4.386, širina 1.824 mm, a visina 1.576 milimetara. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.670, vozilo ima klirens od 171 milimetara od tla. A tu je i adaptivno oslanjanje.

"Dvojka" Active Tourer ima prtljažnik zapremine 470 litara, dok se obaranjem zadnjih sedišta dobija ukupno 1.455 litara korisnog prtljažnog prostora.

Unutašnjost se opremljena digitalnom instrument tablom i ekranom infotejnment sistema, a tu je glasovni asistent. Dva ekrana imaju dijagonale od 10,25 i 10,7 inča.

Za pogon su zaduženi benzinski motori od 1,8, dva i 2,3 litra sa 136, 156 i 204 konjske snage, a tu je i jedan dizelaš sa 150 "konja". Benzinski motori dolaze u kombinaciji sa 48-voltnim "mild-hibrid" sistemom, a kasnije će se u ponudi naći i "plag-in" hibridna verijanta.

U svim verzijama pogona, BMW 2 Active Tourer za prenos snage koristi sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA