≫ 

Hteo je da proda stari krš iz garaže za "siću", a nije imao pojma da vredi više od 300.000 evra

Ispostavilo se da stari auto koji je godinama skupljao prašinu, jedan od trkačkih Subarua kojim su na WRC prvenstvu 1994. upravljali legendarni reli vozači Kolin Mekre i Karlos Sainc

  • 0
Subaru Kolina Mekrea i Karlosa Sainca

Printscreen: Twitter/@MatraxRacing

Za razliku od mnogobrojnih vlasnika automobila širom sveta, jedan Australijanac nije imao pojma šta se nalazi u njegovoj garaži. Zato je odlučio da proda stari prašnjavi Subaru, koji je prethodno već tri puta menjao vlasnika.

Nadao se da će za njega eventualno dobiti nekih 20-ak hiljada australijskih dolara (12.740 evra).

Ispostavilo se, međutim, da stari automobil koji je godinama skupljao prašinu - vredi 490.000 dolara (oko 313.000 evra), nakon što su stručnjaci otkrili da se radi o jednom od vozila Subaru Impreza kojim su na Svetskom reli prvenstvu (WRC) 1994. godine upravljali legendarni reli vozači Kolin Mekre i Karlos Sainc.

Pravi identitet i vrednost automobila otkriveni su kada je vlasnik odlučio da proda vozilo i dao ga na procenu stručnjacima, koji su brzo ustanovili o kakvom se automobilu radi i odredili njegovu pravu vrednost.

Slavna reli mašina nije baš bila u sjajnom stanju, ali se u njoj još uvek nalazio originalni 2.0 ​​"bokser" motor sa turbopunjačem, uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem. Karoserija je zadržala originalnu plavu boju.

Legendarni Subaru Impreza prodat je na aukciji neimenovanom kolekcionaru, a nakon što je restauriran većene su mu prepoznatljive žute štrafte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA