≫ 

17 malih automobila koji se ubedljivo najmanje kvare: Kraljevi gradskih ulica i gužvi

Mali gradski modeli su rangirani prema kvarovima koji su ih zadesili tokom prošle godine, kao i cenama popravke i vremenu potrebnom da se one obave

  • 5
Volkswagen Up Foto: Volkswagen

Različiti modeli automobila, različitih proizvođača i različitih klasa, različito se ponašaju u vožnji. Uvreženo je mišljenje da su oni veći i skuplji modeli, automatski i bolji od manjih. A da li je to i zaista tako?

Pitanjem da li jeftin auto može da bude bolji od skupljeg, u jednoj od svojih poslednjih anketa bavio se britanski auto magazin "What car?". Ako je suditi prema vlasnicima automobila "na ostrvu", među manjim gradskim modelima ima dosta kvalitetnih četvorotočkaša.

Anketirani vozači su odgovarali na pitanja o kvarovima koji su njihove automobile zadesili tokom prošle godine, kao i o ceni popravke i vremenu potrebnom da se ona obavi. Na osnovu tih podataka izračunat je indeks pouzdanosti za svako vozilo, izražen u procentima. Što je taj procenat veći, to je sam automobil pouzdaniji. Rezultati ankete bi za nekoga mogli da budu iznenađujući (pogotovo, prvo mesto), a kako su 17 malih modela rangirani prema pouzdanosti, pogledajte u galeriji ispod:

Najzanimljiviji detalj u ovoj anketi je to što je jedan od najomiljenih malih automobila u Velikoj Britaniji završio na dnu liste. Probleme sa Fordom Fiesta prijavilo je čak 34 odsto vlasnika. Najčešći kvarovi ovog modela se javljaju na vešanju, akumulatoru, motoru, upravljanju i izduvnom sistemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA