≫ 

Kako se Tesla S ponaša kao "podmornica"?

I zašto bi neko uopšte "smočio" vodu jedan tako skup auto...

  • 0
Tesla Modle S pod vodom

Printscreen: YouTube/Chillin’ with Chet

Pitanje "Zašto bi neko namerno pokušao da upropasti automobil vredan više od 130.000 dolara?" zvuči potpuno logično. Osim ako ste jutjuber i zovete se Čet...

Motivisan time što to još uvek niko do sada nije ispitivao, pomenuti jutjuber (autor kanala "Chillin’ with Chet") dao je sebi zadatak da proveri šta će se dogoditi automobilu Tesla Model S Plaid kada se nađe pod vodom, budući da kako kaže "nikada nije video nekoga da je makar i pokušao da uradi tako nešto". To ga je dodatno motivisalo da odvaži i da on bude prvi, posebno zbog toga što je reč o električnom automobilu.

A pošto mu prvi pokušaj potapanja Tesle nije uspeo, Čet je ovoga puta povadio sedišta iz kabine, koju je potom napunio balastom u težini od 3,2 tone. I sam iznenađen kako je vešanje izdržalo toliku dodatnu težinu, dao je gas, uterao autombil u improvizovani bazen koji je prethodno napravio i potopio ga do visine ivice krova.

A pre svega toga, automobil je na vitalnim mestima izolovan kako voda ne bi prodrla u kabinu, niti oštetila glavne instalacije i elektromotore.

Automobil je prošao kroz vodu dubine do same ivice krova i izašao iz bazena, naizgled potpuno ispravan. Međutim, ubrzo nakon završetka snimanja videa, Čet uopšte nije mogao da ga pokrene. Bilo je potebno dva dana opravke da bi se vratio u prvobitno stanje, mada i sam autor ovog poduhvata kaže da ne može da predvidi kakve će biti dugotrajen posledice ovog njegovog poduhvata.

Ako ništa drugo, bar je jutjuberski cilj postignut. Video je za 10-ak dana pogledalo više od 250.000 ljudi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA