≫ 

"F1 u oblacima": Prva trka letećih automobila najavljuje izgled auto-sporta budućnosti

Airspeeder Mk3 od 0 do 100 na sat ubrzava za 2,3 sekunde, što je ekvivalentno ubrzanjima savremenih hiperautomobila...

  • 0
leteći automobil, trka Foto: Airspeeder / Promo

Australijska startap zvanično je prvi tim na svetu koji priprema električne leteće automobile za trke.

Ta kompanija je formirala dva trkačka tima, koji su se nedavno takmičili u trci ubrzanja. Aerodinamični automobili Airspeeder Mk3, koji su zvanično predstavljeni u junu, nadmetali su se u trci ubrzanja, pri čemu su dostizali brzine preko 155 kilometara na sat. Iako se letećim automobilima upravljalo sa zemlje, ova uzbudljiva demonstracija je bila primer kako bi budućnost auto-moto sporta mogla da izgleda.

Inače, leteći automobili ubrzavaju od 0 do 100 kilometara na čas za 2,3 sekunde, što je ekvivalentno ubrzanjima savremenih hiperautomobila. A budući da su napravljeni od ugljeničnih vlakana, teški su samo 100 kilograma.

Alauda Racing sada radi na razvoju sledećeg Mk4 modela, prvog kojim će zaista upravljati vozači, odnosno piloti. Očekuje se da će biti predstavljen tokom sledeće godine. Australijski tim, takođe, planira da, kada se za to stvore uslovi, organizuje prvi pravi šampionat (koji će se zvati "EXA Serija") u kome će se više "letećih" timova takmičiti jedni protiv drugih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA