≫ 

Igračka kojoj se i odrasli raduju: Barbikin novi auto zapravo je električni kabriolet

Automobil predstavljen na Auto salonu u Los Anđelesu privukao je pažnju najmlađih posetilaca

  • 0
Barbie Extra Car Foto: screenshot/youtube.com/Speedster404

Auto salon je sjajna prilika da vozači razgledaju različite modele i donesu odluku o vozilu koje žele da parkiraju ispred svog doma. Pomenute manifestacije privlače čitave porodice, a tu su i modeli koji se sviđaju najmlađima.

Jedan od njih je Barbie Extra Car koji je ove nedelje predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu. Reč je o kabrioletu dvosedu izrađenom u punoj veličini i dizajniranom u skladu sa prepoznatljivim motivima Barbie lutke - najpoznatijeg proizvoda fabrike igračaka Mattel.

Šta se nalazi ispod šljokica?

Eksterijer vozila obiluje detaljima svojstvenim najprodavanijoj igrački svih vremena, skrivajući ono što se nalazi ispod haube kabrioleta. Reč je o modifikovanoj verziji Fiata 500e, dakle automobilu na električni pogon sa 11 konjskih snaga i obrtnim momentom od 199,3 njutn-metara. Standardna verzija ima domet od 160 kilometara.

Najmlađi posetioci salona oduševljeni su srebrnom bojom eksterijera na kojem dominiraju šljokice. Vrata imaju oblik krila, dok su farovi u obliku zvezde. Felne su ukrašene duginim bojama, a enterijer je ružičast, sa krznenim naslonima za glavu.

Portparol kompanije Mattel kaže da je tim dizajnera radio delove za Barbie vozilo sa CAD fajlova igračke, ne bi li ga uvećali do dimenzija pravog automobila. Felne točkova izrađene su u 3D štampi, a potom ručno obojene. Proces izrade trajao je oko dva i po meseca.

Naravno, Barbie Extra Car zapravo je uvećana replika igračke koja se prodaje u Volmartu i košta 30 dolara.

Video: Rus prekrio Ladu tepisima: Drumovima pleni tapiserija na točkovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA