≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon 40 godina: Legendarni DeLorean se zvanično vraća i električan je

Vreme čitanja: oko 1 min.

Automobil koji je dostigao kultni status zbog serijala filmova “Povratak u budućnost” se vraća u budućnost ove godine.

  • 0

Prošlo je skoro 40 godina od objavljivanja filma “Povratak u budućnost”, ali DeLorean je još uvek “kul” zahvaljujući prelepom dizajnu i vratima poznatim kao “galebova krila”. Sada se zvanično vraća, i električan je.

U tizeru koji je otkriven neposredno pre američkog Superboula, DeLorean Motor Company je zadirkivala povratak legendarnog automobila.

“Budućnost nikada nije obećana”, navodi se u tvitu. “Ponovo zamislite danas”.

Tvit prati video od 15 sekundi koji prikazuje siluetu automobila. Prateći heštegovi otkrivaju da će to biti električno vozilo, pritom sugerišući da će se fokusirati na luksuz.

Ova najava označava povratak poznatog, ali automobila koji nije dugo opstao na tržištu - trajao samo između 1981. i 1982. godine.

Iako je izgledao izuzetno “kul” sa svojom karoserijom od nerđajućeg čelika, DeLorean je bio zloglasan po tome što nije bio dovoljno “snažan” auto.

Originalna kompanija DeLorean Motor Company propala je 1982. godine.

DeLorean je već bio van proizvodnje u vreme kada je debitovao u filmu “Povratak u budućnost” iz 1985. godine, ali naučnofantastični hit Roberta Zemekisa ga je odmah učinio kultnim među ljubiteljima filmova.

Video: Nagario električnog Poršea pa mu hodža pevao posle kružnog toka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA