≫ 

Lexus LX 600 rasprodat četiri godine unapred

Nakon što smo saznali da će Japanci na svoj Land Cruiser morati da čekaju i više od četiri godine, isto se dogodilo i s luksuznijim blizancem

  • 2
Ukradeni automobili, Lexus, Audi, Infiniti Pirintscreen: Twitter/@Motor1com

Još jedan model iz Toyotine ponude se listom čekanja približio najegzotičnijim supersportskim automobilima.

Nakon što smo saznali da će Japanci na svoj Land Cruiser morati da čekaju i više od četiri godine, isto se dogodilo i s luksuznijim blizancem, piše Index.hr.

Lexus je potvrdio da je lista čekanja na novi LX 600 upravo prešla granicu od četiri godine. Prevedeno, japanski kupac koji uplati veliki Lexusov terenac voziće ga najranije 2026. godine.

"Zbog nestašice pojedinih delova izazvanih širenjem koronavirusa u jugoistočnoj Aziji dešava se kašnjenje proizvodnje za mnoge modele“, objavili su iz kompanije i obećali da će preduzeti sve mere kako bi skratili rokove isporuke. "Ako sad naručite model, na njega ćete čekati 4 godine“, kažu iz Lexusa.

S druge strane, u Americi nema reči o odlaganju. Premijera modela je zakazana za prvi kvartal ove godine, a poznato je i da će startovati cenom od 88.245 dolara.

Svi modeli imaju 3.5 V6 motor s 415KS i 650 Nm, i to u kombinaciji desetostepenog automatskog menjača i 4WD pogona. Prvi primerci već stižu u salone, potvrdili su u Lexusu.

Međutim, tu lošim vestima za Japance nije kraj. Manji model NX koji takođe ima produžen rok isporuke. Trenutno je prešao godinu dana.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA