≫ 

Ford će prodavati "nedovršena vozila": Isporučivaće se bez nekih čipova

Vozila će doći bez kontrole grejanja i klima uređaja na zadnjim sedištima

  • 5
Ford, auto Foto: Tanjug/AP

Ford će uskoro početi da prodaje i isporučuje neke Ford Explorer modele bez čipova koji pokreću sistem klimatizacije i grejanja pozadi, navodi novi izveštaj Automotive News-a.

Proizvođač automobila će umesto toga isporučiti poluprovodnike dilerima u roku od godinu dana, koje će oni zatim instalirati u vozila kupaca nakon kupovine.

Portparol Forda je rekao da će grejanje i klimatizacija i dalje moći da se kontrolišu sa prednjih sedišta, a da će kupci koji odluče da kupe vozilo bez zadnjih komandi dobiti sniženje cene.

Prema portparolu, Ford to radi kako bi što pre isporučio Explorer modele svojim kupcima, a da je promena samo privremena.

Proizvođač automobila je prvobitno planirao da isporučuje delimično izgrađena vozila koja se ne mogu voziti prodavcima još prošle godine, ali sada će vozila bez čipova moći da se voze i prodaju.

Kako ističe Automotive News, Ford-ova odluka dolazi kao pokušaj da premesti delimično izgrađena vozila koja “prave gužvu” na njihovim fabričkim parcelama.

Prošlog meseca, stotine novih Ford Bronco modela su primećeni kako besposleno sede na snegom prekrivenim parcelama u blizini Ford-ove fabrike u Mičigenu, od kojih svi čekaju instalacije vezane za čipove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA