≫ 

Bentley zabeležio rekordan rast profita od 1.845% u 2021. godini

“Sve veća potražnja za našim hibridnim modelima, uz podršku od 3 milijarde evra održivog ulaganja u našu fabriku Crewe, obezbediće da ostanemo referentni proizvođač u održivoj luksuznoj mobilnosti".

  • 2
Bentley Continental GT Mulliner Coupe Foto: Bentley Motors

Bentley je objavio da je 2021. godina bila njihova najbolja po proju prodatih primeraka ikad, s operativnim profitom koji se povećao s 20 miliona evra u 2020. na 389 miliona evra, što predstavlja povećanje od 1.845 odsto.

Naime, Bentley je prošle godine isporučio 14.659 vozila, što je za 31 posto više u odnosu na prethodnu rekordnu godinu, 2020. Potražnja je prošle godina bila toliko visoka da su narudžbine bile na rekordnom nivou i početkom ove godine, piše Jutarnji.hr.

"Snaga marke je bila ključna za finansijske rezultate u 2021., s novim modelima poput Bentayge Hybrid koji su pomogli u podsticanju dobiti na rekordnih 389 miliona evra", rekao je Jan-Henrik Lafrentz, šef finansija u Bentley-ju.

“Sve veća potražnja za našim hibridnim modelima, uz podršku od 3 milijarde evra održivog ulaganja u našu fabriku Crewe, obezbediće da ostanemo referentni proizvođač u održivoj luksuznoj mobilnosti".

Dalje, Bentley je video i povećani nivo personalizacije od strane svojih kupaca, a njegova linija modela uključuje niz modela visoke marže, poput izdanja Speed, Mulliner i Hybrid. Sve to je povećalo prihod po vozilu za osam posto u odnosu na prethodnu godinu.

Bentley takođe deo uspeha pripisuje svom planu za budućnost, po kojem planira da uvede jedno novo električno vozilo počevši od 2025. godine. Takođe ima za cilj da bude klimatski neutralan od kraja 2030. godine.

"Ovi rezultati su postignuti u kontekstu kontinuirane ekonomske neizvesnosti", rekao je Adrian Hallmark, izvršni direktor Bentley Motorsa. “Oni predstavljaju veliko dostignuće za sve koji su uključeni u Bentley Motors, dok idemo napred s našim programom Beyond100 kako bismo ponovo osmislili celi asortiman proizvoda u izgradnji neutralnosti ugljenika do 2030. godine".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex

    23. mart 2022 | 08:31

    Normalno. Prodali su 5 komada vise nego prosle godine

  • Перагеније

    18. mart 2022 | 22:42

    А глад и недостатак струје их не брине?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA