≫ 

Novi Volkswagen Passat dolazi za dve godine

Kad su pogoni u pitanju, osnovu će činiti 1.5 TSI benzinac te 2.0 TDI, oba sa 150KS i automatskim menjačem

  • 3
Volkswagen Passat Foto: Pixabay.com

Passat, jedno od najpoznatijih imena Volkswagena, ali i čitave autoindustrije umalo je bilo ugašeno ove godine. Stvar je spasio karavan pa su ime i B8 generacija opstali. Aktuelna generacija je predstavljena 2014. godine, poslednji redizajn je odrađen 2019. godine, a sada mnogi priželjkuju naslednika.

Doduše, prodajni rezultati to ne govore. Passat je svojevremeno bio najprodavanija limuzina na evropskom tržištu, ali prodaja mu poslednjih godina beleži konstantan pad, kao i ostalim limuzinama na tržištu, navodi Index.hr.

Passatu definitivno nije lako. Unutar samog koncerna je niz opcija, uključujući i karavane, a i na tržištu postoji još nešto limuzinskih i karavanskih modela ove veličine. Passat B9 ipak dolazi, a u Volkswagenu naglašavaju da će napraviti značajan odmak u pogledu kvaliteta, funkcija i digitalnog iskustva, naravno u pozitivnom smislu.

Pritom valja imati na umu da dolazi i Aero B, električni karavan veličine Passata, koji bi mogao da bude zamena za Passata, ali i luksuznijeg Arteona. Kad je novi Passat u pitanju, on će po svemu sudeći preuzeti dizajnerski potpis novijih modela, posebno Golfa, te će imati nešto dinamičniju formu.

Kad su pogoni u pitanju, osnovu će činiti 1.5 TSI benzinac te 2.0 TDI, oba sa 150KS i automatskim menjačem. Gotovo siguran je i plug-in hibrid, a pojedina tržišta mogla bi da dobiju i neku sportskiju verziju..

Proizvodiće se u pogonima u Bratislavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    10. maj 2022 | 23:04

    pasat nije vise ono sto je bio ili golf 80-90 to su bila sigurna auta posle toga svaka nova serija gubila na kvalitetu

  • Stavra

    12. maj 2022 | 21:04

    Kako da ga ne izgase kad su dosli sa cijenom preko 30 000 € a auto koje je prevashodno namijenjeno velikim masama

  • Перагеније

    11. maj 2022 | 20:14

    "dolazi za dve godine" - ПА кад нема горива...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA