≫ 

U ovoj državi će putevi imati boju koja svetli u mraku

Vožnja noću može da bude izazovna, pogotovo kada su vremenski uslovi zahtevni. Posebno se to odnosi na vožnju u kišnim uslovima ili kada se spusti magla

  • 9
Australija put farba Foto: Tarmac Linemarking

Vidljivost je minimalna, a tada je najbolje usporiti i voziti najopreznije što možete. Australijci su pronašli rešenje da oznake na putu postanu vidljivije noću. Ofarbaće ih fotoluminiscentnom bojom.

Boja će se nanositi na odabrane puteve u državi Viktorija (Australija) kao deo programa bezbednosti na putevima Regional Roads Victoria.

Tarmac Linemarkings je kompanija izabrana za nanošenje fotoluminiscentne boje. U nedavnom postu na Facebooku, Tarmac Linemarkings je najavio da će boja biti nanesena po celom Džipslendu od ostrva Filip do granice.

Koliko god korisna bila, boja koja svetli u mraku nije prihvaćena bez kritika. Neki se boje da će troškovi biti previsoki jer je potrebno da se često osvežava.

Drugi se boje da bi mogla da sadrži opasne, radioaktivne materijale. Neki to čak smatraju opasnim jer bi ljudi mogli da požele da ugase prednja svetla da vide kako je "kul".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    27. maj 2022 | 13:56

    Ako se ugase svetla nece ni da sija, flurscentna boja radi na principu kad je osvetlile nekim svetlom

  • Aleksandar

    27. maj 2022 | 14:21

    Mućke 😁

  • Sone

    29. maj 2022 | 00:18

    Ne radi to u Srbiji, ispralja se blatom za nedelju dana, i nema vise sta da sija Hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA