≫ 

Srpska policija novom "mašinom" lovi prekršajce: Od sutra će znati da li nosite pojas ili pričate telefonom

Pored merenja brzine, korišćenjem ovog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje

  • 50
Ograničenje brzine 130 km/h Foto: Shutterstock

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ i Direkcijom za mere i dragocene metale, počeće sutra, 29. jula, sa proširenim i unapređenim sistemom merenja prosečne brzine na svim auto-putevima.

U prvoj fazi ovog projekta, predviđeno je da se prosečna brzina meri na oko 50 deonica širom republike Srbije.

Pored merenja brzine, korišćenjem ovog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje.

Uz pomoć ovog sistema, biće stvoreni uslovi za dodatno unapređenje bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji. U poslednjih pet godina, u saobraćajnim nezgodama koje su se događale na auto-putevima, godišnje je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođenom brzinom.

Inače, Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom brzine uz pomoć ručnih radara i presretača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac 1

    28. jul 2022 | 13:38

    Meni to lici na povredu privatnosti kako mogu da vide kroz vozilo???? Znaci snimaju me unutra a koliko znam auto je privatna svojina tako da to ne pije vodu, ok spolja snimati vozilo, prekoracenje brzine, prolazak na crveno, to opravdavam isto kao i zaustavljanje provera sigurnosne opreme, merenje alkohola u krvi i droga test sve to podrzavam radi nase bezbednosti to trebaju da rade, kako moze videti dal sam vezao pojas ili sta koristim ako ne vide unutra al ok meni bas to i ne smeta ali to je povreda privatnosti isto kao kuca ili stan snimati unutra ili recimo postavite kamere na kucu i okrenite kod komsije ili drugu javnu povrsinu nije u skladu sa zakonom povredjujete tudju privatnost

  • Bokara

    28. jul 2022 | 13:38

    Bravo,svaka čast.To je za otimanje para od građana,šta ćemo sa Nešom i ostalom bagrom? Ko razume,shvatiće ko je Šone nasli

  • Alex

    28. jul 2022 | 13:48

    Sve ste rekli a ništa ne rekoste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA